Jokainen voi tarvita apua.
Jokainen voi auttaa.

Kuopion ensikotiyhdistys tarjoaa monia mahdollisuuksia toimia lapsiperheiden hyväksi. Vapaaehtoistoimintamme sopii niille, joilla on aikaa ja halua auttaa sekä kyky tulla toimeen ihmisten kanssa.

Et tarvitse mitään erityisosaamista, vaan me koulutamme sinut tehtävään. Auttamisen hyvänä lähtökohtana on kuitenkin tasapainoinen tilanne omassa elämässä.

Vapaaehtoistoiminta antaa enemmän kuin ottaa. Antamalla omaa aikaasi toisten hyväksi voit saada omaan elämääsi uutta merkitystä ja hyvää mieltä.

Tutustu vapaaehtoistoiminnan muotoihin ja löydä omasi!

Yhteyshenkilö: Avopalveluohjaaja Riitta Kokkonen p. 0403697214


Olen kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta

Nimi (pakollinen)

Puhelin (pakollinen)

Osoite (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti Kuopion ensikotiyhdistykselle:Helmet – Lapsiperheiden tukihenkilöitä, lastenhoitajia

Monissa lapsiperheissä kaivataan perheen ulkopuolista aikuista tueksi, kun omat verkostot ovat ohuet. Tukihenkilö antaa lapsille aikaa ja läsnäoloa sekä vanhemmille tukea hyvän perhearjen ylläpitämiseen. Vapaaehtoisena voi toimia myös lastenhoitajan tehtävissä. Lastenhoitajat ovat mukana auttavina käsinä vaikkapa silloin, kun vanhemmat osallistuvat muuhun toimintaamme tai asiakasperheessä tarvitaan apua arjen pyörittämiseen. Tukisuhteet ovat läheisiä ja luottamuksellisia, ja tukihenkilöä sitoo vaitiolovelvollisuus. Tarjoamme tukihenkilöitä asiakasperheisiimme.

Ota yhteys ja kysy lisää:
Avopalveluohjaaja, Riitta puh. 044 369 7214.

Doula – synnyttäjän tukihenkilö

Doulaksi kutsutaan vapaaehtoista tukihenkilöä, joka on perheen tukena raskausaikana ja vauvan syntyessä. Tukisuhde alkaa raskausaikana.

Vapaaehtoinen doula tapaa perheen joitakin kertoja ennen synnytystä. Tapaamisissa puhutaan vauvan tuloon liittyvistä käytännön valmisteluista, raskauden sujumisesta ja vauvan odottamisesta sekä synnytyksestä ja siihen liittyvistä toiveista ja mahdollisista huolista tai peloista. Doula toimii perheen ehdoilla ja heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Doulan tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella. Doulan voi pyytää mukaan synnytykseen, vaikka myös puoliso olisi mukana.

Synnyttäjä voi pyytää vapaaehtoista doulaa esimerkiksi silloin, kun perheellä on vaikea taloudellinen tilanne, synnyttäjä on alle 18 -vuotias, turvapaikanhakija tai perheessä on vakava päihde- tai mielenterveysongelma tai jokin muu erityinen syy.

Doulat saavat koulutusta, vertaistukea ja työnohjausta säännöllisesti.

Ota yhteys ja kysy lisää:
Vapaaehtoisdoulatoiminnan koordinaattori, Laura puh. 044 3697202

tai avopalveluohjaaja, Riitta p. 044 3697214.

Eroneuvo-vapaaehtoinen

Eroneuvo-toiminnassa omat kokemukset erosta selviämisessä muodostuvat muiden auttamisen välineeksi.

Eroneuvon koulutetut vertaisvapaaehtoiset järjestävät yhdessä ammattiohjaajien kanssa avoimia ryhmätilaisuuksia eroneuvo-vertaiskahviloita, joissa tarjotaan tukea eroa harkitseville ja eronneille pienten lasten vanhemmille. Lisäksi vapaaehtoiset toimivat tukihenkilöinä henkilökohtaisissa tapaamisissa eronneiden vanhempien kanssa.

Lisää toiminnasta lisätietoa täältä: www.apuaeroon.fi

Ota yhteys ja kysy lisää:
Avopalveluohjaaja, Riitta puh. 044 369 7214.

Mieskaverit®

Mieskaveritoiminnassa aikuiset miehet ovat kavereina lapsille, joiden elämässä ei ole isää tai muuta läheistä miehen mallia.

Tavoitteena on mahdollistaa lapsille turvallinen suhde aikuiseen mieheen ja väylä tutustua miehen arkeen ja elämään. Mieskaverin ja lapsen yhteiset hetket muodostuvat molempien toiveiden mukaisiksi, aivan kuten oikeissa kaverisuhteissa kuuluukin.

Löydät toiminnasta lisätietoa täältä: www.mieskaverit.fi.
Ota yhteys ja kysy lisää:
Avopalveluohjaaja, Riitta puh. 044 369 7214.

Maksuttomat tilat lasten ryhmätoimintaan

Yhdistyksemme toimitiloja voi käyttää erilaisiin lapsiperheiden ryhmätoimintoihin. Kodikkaat ja viihtyisät tilamme mahdollistavat monenlaisen tekemisen yhdessä lasten kanssa.

Tilamme sijaitsevat Kuopion kaupungin keskustassa, ja käyttö on maksutonta yhdistyksen jäsenille.

Ota yhteys ja kysy lisää:
puh. 044 369 7220


Tue työtämme – liity jäseneksi!

Yllättävät elämänkriisit tai ratkaisemattomat ristiriidat voivat kohdata kenet tahansa. Joskus vanhemman oma jaksaminen ei riitä. Me olemme olemassa näitä tilanteita varten.

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen, tasapainoiseen ja hyvään arkeen. Kuopion ensikotiyhdistys tukee vauva- ja lapsiperheitä hyvän arjen turvaamisessa.

Voit liittyä yhdistyksen jäseneksi helposti täyttämällä alla olevan jäsenlomakkeen ja maksamalla jäsenmaksun.

  • Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 €/vuosi.
  • Kannatusjäsenmaksu on yksityishenkilöiltä 30 €/vuosi ja yhteisöiltä 50 €/vuosi.

Täytettyäsi nettilomakkeen lähetämme sinulle sähköpostilla enemmän tietoa jäsenyydestä ja ohjeet jäsenmaksun maksamista varten.

Jäsenenä pääset osaksi Kuopion ensikotiyhdistyksen 70-vuotiasta perinnettä. Kutsumme jäsenet vuosittain kevät- ja syyskokouksiin, joissa päätetään yhdistyksen luottamushenkilöistä, toiminnasta ja taloudenhoidosta.

Voit osallistua toimintaan myös suunnittelemalla ja toteuttamalla tapahtumia tai ideoimalla tapoja kerätä rahaa yhdistyksen toimintaan. Voit myös esitellä yhdistyksen toimintaa erilaisissa tilaisuuksissa. Uudet ideat ja aktiiviset jäsenet vievät toimintaamme eteenpäin!

Tervetuloa mukaan!

Enska-lehti kaikille jäsenille

Kuopion ensikotiyhdistys on valtakunnallisen Ensi- ja turvakotien liiton jäsen. Tilaamme kaikille jäsenillemme liiton neljä kertaa vuodessa julkaiseman Enska-lehden, joka kertoo ajankohtaisesta työstä perheiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Liity jäseneksi –  jäsenlomake

Nimi (pakollinen)

Puhelin (pakollinen)

Katuosoite (pakollinen)

Postitoimipaikka (pakollinen)

Postinumero (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)Lahjoita – tuet työtämme lapsiperheiden hyväksi!

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen, tasapainoiseen ja hyvään arkeen. Kuopion ensikotiyhdistys tukee vauva- ja lapsiperheitä hyvän arjen turvaamisessa.

Yllättävät elämänkriisit tai ratkaisemattomat ristiriidat voivat kohdata kenet tahansa. Joskus vanhemman oma jaksaminen ei riitä. Me olemme olemassa näitä tilanteita varten.

Kuopion ensikotiyhdistys ottaa vastaan tavaralahjoituksia, joilla autetaan alueen lapsiperheitä ja lisätään toimitilojemme viihtyvyyttä. Esimerkiksi yrityksiltä saadut sisustusmateriaalit ja –tavarat ovat olleet tärkeä osa ensikoti Pihlan ja avopalveluyksikkö Amalian kodinomaisen tunnelman rakentamista.

Jos haluat tehdä lahjoituksen ensikotiyhdistykselle, niin ota yhteyttä sosiaalityöntekijä Tytti Lintuseen p. 044 3697 209 / tytti.lintunen[a]kuopionensikoti.fi.

Tekemällä lahjoituksen Kuopion Ensikotiyhdistys ry:lle autat meitä auttamaan kaikkein pienimpiä.

Lämmin kiitos tuestasi!