Jokainen voi tarvita apua.
Jokainen voi auttaa.

Kuopion ensikotiyhdistys tarjoaa monia mahdollisuuksia toimia lapsiperheiden hyväksi. Vapaaehtoistoimintamme sopii niille, joilla on aikaa ja halua auttaa sekä kyky tulla toimeen ihmisten kanssa.

Et tarvitse mitään erityisosaamista, vaan me koulutamme sinut tehtävään. Auttamisen hyvänä lähtökohtana on kuitenkin tasapainoinen tilanne omassa elämässä.

Vapaaehtoistoiminta antaa enemmän kuin ottaa. Antamalla omaa aikaasi toisten hyväksi voit saada omaan elämääsi uutta merkitystä ja hyvää mieltä.

Tutustu vapaaehtoistoiminnan muotoihin ja löydä omasi!

www.kuopionensikoti.fi/etsimme-vapaaehtoisia

 

Lapsiperheiden tukihenkilö  /Lapsiperheiden lastenhoitaja

Monissa lapsiperheissä kaivataan perheen ulkopuolista aikuista tueksi, kun omat verkostot ovat ohuet. Tukihenkilö antaa lapsille aikaa ja läsnäoloa sekä vanhemmille tukea hyvän perhearjen ylläpitämiseen. Tukisuhteet ovat läheisiä ja luottamuksellisia, ja tukihenkilöä sitoo vaitiolovelvollisuus. Tarjoamme tukihenkilöitä asiakasperheisiimme.

Vapaaehtoisena voi toimia myös lastenhoitajan tehtävissä. Lastenhoitajat ovat mukana auttavina käsinä vaikkapa silloin, kun vanhemmat osallistuvat muuhun toimintaamme tai asiakasperheessä tarvitaan apua arjen pyörittämiseen.

Ota yhteys ja kysy lisää:
Avopalveluohjaaja, Riitta puh. 044 369 7214.

Doula – synnyttäjän tukihenkilö

Doulaksi kutsutaan vapaaehtoista tukihenkilöä, joka on perheen tukena raskausaikana ja vauvan syntyessä. Tukisuhde alkaa raskausaikana.

Doulan kanssa on mahdollista puhua vauvan tuloon liittyvistä käytännön valmisteluista, raskauden sujumisesta ja vauvan odottamisesta sekä synnytyksestä, siihen liittyvistä toiveista, mahdollisista huolista ja peloista.

Doula toimii perheen ehdoilla ja heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Doulan tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella. Doulan voi pyytää mukaan synnytykseen, vaikka myös puoliso olisi mukana.

Doulat saavat koulutusta, vertaistukea ja työnohjausta säännöllisesti. Tukisuhteesta peritään synnyttäjältä 50 euron korvaus, joka kattaa tukisuhteen kaikki tapaamiset ja yhteydenpidon.

Ota yhteys ja kysy lisää:
Vapaaehtoisdoulatoiminnan koordinaattori, Laura puh. 044 3697202

tai avopalveluohjaaja, Riitta p. 044 3697214.

Eroneuvo-vapaaehtoinen

Eroneuvo-toiminnassa omat kokemukset erosta selviämisessä muodostuvat muiden auttamisen välineeksi.

Eroneuvon koulutetut vertaisvapaaehtoiset järjestävät yhdessä ammattiohjaajien kanssa kertaluontoisia ryhmätilaisuuksia, joissa tarjotaan eroa harkitseville, eronneille ja heidän läheisilleen tukea erokriisiin ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen.Vapaaehtoiset pitävät myös Eroneuvo-kahvilaa yhdistyksemme tiloissa.

Lisää toiminnasta lisätietoa täältä: www.apuaeroon.fi

Ota yhteys ja kysy lisää:
Avopalveluohjaaja, Riitta puh. 044 369 7214.

Mieskaverit®

Mieskaveritoiminnassa aikuiset miehet ovat kavereina lapsille, joiden elämässä ei ole isää tai muuta läheistä miehen mallia.

Tavoitteena on mahdollistaa lapsille turvallinen suhde aikuiseen mieheen ja väylä tutustua miehen arkeen ja elämään. Mieskaverin ja lapsen yhteiset hetket muodostuvat molempien toiveiden mukaisiksi, aivan kuten oikeissa kaverisuhteissa kuuluukin.

Löydät toiminnasta lisätietoa täältä: www.mieskaverit.fi.
Ota yhteys ja kysy lisää:
Avopalveluohjaaja, Riitta puh. 044 369 7214.

Maksuttomat tilat lasten ryhmätoimintaan

Yhdistyksemme toimitiloja voi käyttää erilaisiin lapsiperheiden ryhmätoimintoihin. Kodikkaat ja viihtyisät tilamme mahdollistavat monenlaisen tekemisen yhdessä lasten kanssa.

Tilamme sijaitsevat Kuopion kaupungin keskustassa, ja käyttö on maksutonta yhdistyksen jäsenille.

Ota yhteys ja kysy lisää:
puh. 044 369 7220


Tue työtämme – liity jäseneksi!

Yllättävät elämänkriisit tai ratkaisemattomat ristiriidat voivat kohdata kenet tahansa. Joskus vanhemman oma jaksaminen ei riitä. Me olemme olemassa näitä tilanteita varten.

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen, tasapainoiseen ja hyvään arkeen. Kuopion ensikotiyhdistys tukee vauva- ja lapsiperheitä hyvän arjen turvaamisessa.

Voit liittyä yhdistyksen jäseneksi helposti täyttämällä alla olevan lomakkeen ja maksamalla jäsenmaksun.

  • Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 €/vuosi.
  • Kannatusjäsenmaksu on yksityishenkilöiltä 30€/vuosi ja yhteisöiltä 50€/vuosi.

Täytettyäsi jäsenlomakkeen lähetämme sinulle ohjeet jäsenmaksun maksamista varten.

Jäsenenä pääset osaksi Kuopion ensikotiyhdistyksen 70-vuotiasta perinnettä. Kutsumme jäsenet vuosittain kevät- ja syyskokouksiin, joissa päätetään yhdistyksen luottamushenkilöistä, toiminnasta ja taloudenhoidosta.

Voit osallistua toimintaan myös suunnittelemalla ja toteuttamalla tapahtumia tai ideoimalla tapoja kerätä rahaa yhdistyksen toimintaan. Voit myös esitellä yhdistyksen toimintaa erilaisissa tilaisuuksissa. Uudet ideat ja aktiiviset jäsenet vievät toimintaamme eteenpäin!

Tervetuloa mukaan!

Enska-lehti kaikille jäsenille

Kuopion ensikotiyhdistys on valtakunnallisen Ensi- ja turvakotien liiton jäsen. Tilaamme kaikille jäsenillemme liiton neljä kertaa vuodessa julkaiseman Enska-lehden, joka kertoo ajankohtaisesta työstä perheiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Liity jäseneksi – täytä lomake

Nimi (pakollinen)

Puhelin (pakollinen)

Osoite (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)
Lahjoita – tuet työtämme lapsiperheiden hyväksi!

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen, tasapainoiseen ja hyvään arkeen. Kuopion ensikotiyhdistys tukee vauva- ja lapsiperheitä hyvän arjen turvaamisessa.

Yllättävät elämänkriisit tai ratkaisemattomat ristiriidat voivat kohdata kenet tahansa. Joskus vanhemman oma jaksaminen ei riitä. Me olemme olemassa näitä tilanteita varten.

Kuopion ensikotiyhdistys ottaa vastaan lahjoituksia. Yhdistykselle osoitetut lahjoitusvarat käytetään ensikotiyhdistyksen työn vahvistamiseen ja kehittämiseen. Lahjoituksen voi kohdistaa myös tiettyyn yhdistyksen työmuotoon.

Tekemällä lahjoituksen Kuopion Ensikotiyhdistys ry:lle autat meitä auttamaan kaikkein pienimpiä.

Lahjoituksia voi tehdä tilisiirtona yhdistyksen tilille.

Tilinumero: FI48 1797 3000 0029 48 / Kuopion ensikotiyhdistys ry

Lämmin kiitos tuestasi!