Oikeus elää Pelotta -seminaari Kuopiossa 2.10.2018 JÄRJESTÖT VAHVISTAVAT VÄKIVALTATYÖN PALVELUITA POHJOIS-SAVOSSA

Kuopion ensikotiyhdistys on keväästä 2018 lähtien kehittänyt uusia palveluita lähisuhdeväkivaltaa kokeneille Pohjois-Savossa. Tavoitteena on, että lähisuhteissaan väkivaltaa tai sen uhkaa kokevat lapset, nuoret ja aikuiset saavat jatkossa kaikissa alueen kunnissa apua luotettavasti ja matalalla kynnyksellä.

 

Uudet yksilö- ja ryhmäpalvelut  käynnistyivät yhdistyksen tiloissa Kuopiossa elokuussa. Väkivaltaa tai sen uhkaa kokeva voi ottaa yhteyttä suoraan yhdistyksen ammattilaisiin helposti, puhelimella tai sähköpostilla. Apua voi saada joko henkilökohtaisissa tapaamisissa ammattilaisen kanssa tai ryhmämuotoisesti.

 

Uudet palvelut esittäytyvät Kuopion ensikotiyhdistyksen ja Pohjois-Savon LAPE-ohjelman YHDESSÄ! tiimin järjestämässä Oikeus elää Pelotta -seminaarissa Kuopiossa tiistaina 2.10. Seminaarin kouluttajina toimivat Viola -väkivallasta vapaaksi ry:n väkivaltatyön ammattilaiset. Ensikotiyhdistyksen uusien avopalveluiden lisäksi seminaarissa esillä ovat Miessakit ry:n Lyömätön Linja sekä Kuopion seudun mielenterveysseura Hyvä Mieli ry:n ylläpitämän Kuopion Kriisikeskuksen hanke. Järjestöjen ja kuntien yhteistyönä kehittämät uudet palvelut linkittyvät jatkossa osaksi maakunnan uusia perhekeskuksia.

 

“Väkivalta vanhempien välillä vahingoittaa aina myös perheen lapsia. Apua ja tukea täytyy olla saatavilla mahdollisimman helposti, jotta väkivalta voidaan katkaista jo varhaisessa vaiheessa”, sanoo Kuopion ensikotiyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Pehkonen.

 

“Järjestöissä on runsaasti auttamistyön osaamista, jota pyrimme hankkeessa välittämään laajasti myös kuntien sosiaali- ja terveysalan toimijoille”, Pehkonen sanoo. Kehittämistyö vastaa jo pitkään tiedossa olleeseen tarpeeseen. Pohjois-Savon alueella ei ole ollut kohdennettuja ja pysyviä palveluita väkivaltaa kokeneille tai väkivaltaa tehneille.

 

Lisätietoja:

Kuopion ensikotiyhdistys ry

toiminnanjohtaja

Pirjo Pehkonen

puh. 044 3697 220

pirjo.pehkonen@kuopionensikoti.fi

 

Yhdistys Facebookissa:

https://www.facebook.com/kuopionensikotiyhdistys