Valoa, ei väkivaltaa -kampanja

Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio (https://vakivaltaobservatorio.fi)  järjestää joka syksy Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan, jossa puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Kampanja huipentuu YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11.

Vuoden 2018 Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan teemana on parisuhteessa koettu, seksuaalisuutta loukkaava väkivalta. Tällä tarkoitetaan kumppanin tekemää, niin fyysistä kuin henkistä väkivaltaa, joka loukkaa toisen seksuaalisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Vastuu väkivallasta on aina tekijällä. Seksuaalisuuden kuuluu olla iloinen voimavara, ei ahdistavaa, painostavaa tai väkivaltaista. Jokaisella on oikeus omiin rajoihin kaikissa tilanteissa sekä oikeus saada tukea niissä tilanteissa, joissa näitä rajoja on rikottu.

Valoa, ei väkivaltaa -kampanja näkyy Kuopion torilla lauantaina 24.11. klo 15-18. Kuopion ensikotiyhdistyksen väkivaltatyön avopalvelun työntekijät jakavat tietoisuuden ja tärkeän asian näkyvyyden lisäksi kampanjan heijastimia ja infokortteja. Mukana kampanjoimassa on myös Kuopion ensikotiyhdistyksen ja Amnesty International Kuopion paikallisryhmän vapaaehtoisia sekä Humakin opiskelijoita. Tervetuloa moikkaamaan! <3

Osallistu kampanjaan sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #valoaeiväkivaltaa

 

 

PS. Seksuaalinen väkivalta on hyvin yleistä, mutta siitä puhutaan edelleen todella vähän. Asiasta puhuminen on tärkeää, jotta pystyttäisiin muuttamaan asenteita ja saamaan yhä useammat seksuaalista väkivaltaa kokeneet avun piiriin.

Olisimme iloisia, jos vastaisit seksuaalista väkivaltaa koskevaan kyselyymme ja kertoisit omista kokemuksistasi. Kyselyyn vastataan anonyymisti, eikä tarkempia henkilötietoja kysellä. Lisäksi kyselyn kautta pääset osallistumaan arvontaa, joka ei ole yhteydessä kyselyn vastauksiin. Kyselyyn pääset vastaamaan osoitteessa; https://www.webropolsurveys.com/S/F3490A54CB9B2801.par

Kiitos jo etukäteen osallistumisestanne, pidetään huolta itsestämme ja toisistamme! ♥

-Yhteisöpedagogiopiskelijat Iita ja Miia